The Bootleg Beatles og Danmarks Underholdningsorkester. Nytårsturné i 2016


28. oktober 2015

Danmarks Underholdningsorkester og The Bootleg Beatles tager på nytårsturné i hele landet til januar. Der venter publikum i fem store danske byer en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, når de internationalt anerkendte bootleggere endelig igen – efter aflysningen af koncerterne i januar 2015 – går ombord i de udødelige Beatles-klassikere sammen med Underholdningsorkestret. (Pressemeddelelse. 28. okt. 2015) 

Folk i Ringsted, Aalborg, Vejle, København og Aarhus kan godt begynde at glæde sig til slutningen af januar. Det er her, The Bootleg Beatles folder sig ud med Danmarks Underholdningsorkester i ryggen og giver publikum en kaskade af The Beatles’ allerbedste sange. Musikken og showet er pakket ind en stil og tone, der lægger sig så tæt opad de originale Fab Four, at det kan være svært at se og høre forskel på dem og originalerne. Showet er naturligvis lagt i professionelle hænder, da orkestrets mangeårige dirigent, den britiske David Firman, svinger dirigentstokken som så mange gange før.

Hans Otto Bisgaard er den gennemgående figur og konferencier til koncerterne. Manden med den folkekære stemme har altid stået last og brast med orkestret, og han spiller stadig en vigtig rolle for orkestret – nu som formand for orkestrets venneforening.

Hans Otto Bisgaard siger: ”The Bootleg Beatles har turneret med Danmarks Underholdningsorkester i mere end 10 år. Lige så længe har de spillet for fulde sale landet over og givet ekstrakoncert på ekstrakoncert. Disse nytårskoncerter er for mange danskere blevet en tradition og kærkomment gensyn med den musik de aldrig glemmer. Derfor glæder jeg mig også virkelig til at komme ud og være med til at sprede den glæde i det nye år.”

I januar 2015 måtte publikum gå forgæves, da orkestrets nedlæggelse i DR-regi betød, at de udsolgte koncerter måtte aflyses og alle købte billetter refunderes. Orkestret har i kampen for overlevelse valgt at imødekomme dette publikum, der i så mange år har fulgt og støttet orkestret, og prioriteret at bringe den store internationalt anerkendte orkesterlyd ud til dem i januar 2016.

Fremtiden for Danmarks Underholdningsorkester er fortsat uvis. I slutningen af året bliver det afklaret, om det lykkes at skabe økonomisk fundament under orkestret, eller om det må lukke efter de planlagte januar-koncerter.

YDERLIGERE INFORMATION

Kontakt kommunikationsansvarlig, Søren Filskov Jakobsen, tlf: 6141 4620.

FAKTA:

KONCERTSTEDER, DATOER & BILLETSALG

Ringsted Onsdag d. 20. januar kl. 20. Billetsalg: www.billetnet.dk Aalborg Torsdag d. 21. januar kl. 20. Billetsalg: www.akkc.dk Vejle Fredag d. 22. januar kl. 20 Billetsalg: www.vejlemusikteater.dk København Lørdag d. 23. januar kl. 20 Billetsalg: www.billetlugen.dk Aarhus Søndag d. 24. januar kl. 20 Billetsalg: www.musikhusetaarhus.dk

OM THE BOOTLEG BEATLES

Verdens bedste Beatles-tribute-band har eksisteret siden 1979, hvor de fandt sammen til en Beatles-musical i London. Musicalen stoppede efter et år, men orkestret fortsatte og har nu – 35 år og fire udskiftninger senere – spillet mere end 4000 koncerter over hele verden.
I januar tager de tid ud af deres britiske turné – med mere end 25 koncerter i hele landet – og besøger deres trofaste, danske publikum.

OM HANS OTTO BISGAARD

“Det eneste læserbrev jeg nogensinde har skrevet handlede om The Beatles. Frederiksberg Politi overvejede at forbyde koncerten i KB Hallen i 1964 af frygt for optøjer, og det synes jeg var for meget”, fortæller Hans Otto. Så satte han sig til skrivemaskinen for at protestere. Læserbrevet blev bragt i Politiken – og koncerten gennemført. “Det var den nok også blevet uden mit læserbrev”, indrømmer han, “men man ved jo aldrig…”
Hans Otto Bisgaard er indbegrebet af den gode vært, der tager sine gæster ved hånden og sørger for, at alle har det godt. Hvad enten han binder et radioprogram sammen med vidende kommentarer eller står på scenen som konferencier til orkestrets koncerter, føler man sig altid i behageligt selskab, når han tager ordet. Underholdningsorkestret står Hans Otto meget nær, og det er derfor helt naturligt, at han nu er formand for orkestrets venneforening – såvel som konferencier på den landsdækkende turné med The Bootleg Beatles.

OM DAVID FIRMAN 

Den britiske dirigent har fået bootleggernes og Underholdningsorkestrets energi til at gå op i en højere enhed flere gange, end de fleste kan tælle. David har stået i spidsen for stribevis af musicals i Londons West End og har her og ved andre lejligheder arbejdet med en næsten endeløs række af stjerner.