4-årig samarbejdsaftale med Viborg Kommune

29 | Aug | 2017

Danmarks Underholdningsorkester har indgået en 4-årig aftale med Viborg Kommune fra 2018-2021. Kommunen har afsat 1,5 mio. Kr. årligt til samarbejdet med orkestret, der skal bringe musikalske oplevelser og udvikling til alle samfundsgrupper i Viborg – med stort fokus på folkeskolerne. Aftalen blev vedtaget af et enigt byråd.

Andreas Vetö, direktør i Danmarks Underholdningsorkester udtaler om samarbejdet til dr.dk:
-Vi er rigtig glade for at få en satellit i Viborg, og vi ser frem til bl.a. at få musikken ud i folkeskolen. Jeg håber, partnerskabet bliver et eksempel for andre kommuner og kunstnere, så vi kan få mere musik og kunst ud blandt folk, siger Andres Vetö og understreger, at det ikke er et “finkulturelt projekt”:
– Det handler i høj grad om at komme ud til dem, der ikke selv opsøger kunsten, siger han.
-Vi vil gerne være hele Danmarks orkester, og bidrage med kulturel værdi på tværs af skel. Derfor giver det her rigtig god mening, siger Andreas Vetö, og understreger, at Danmarks Underholdningsorkester fortsat også vil være at finde i hovedstaden:
– Det er ikke sådan, at vi rykker teltpælene op og forlader København. Vi slår bare et telt mere op, og vi er åbne for at brede os ud over endnu flere kommuner, siger Andreas Vetö.

Det er Katrine Fusager Rohde og Ulrik Wilbek fra Radikale og Venstre i Viborg Kommune der har stillet forslaget i byrådet, og de udtaler i et læserbrev i Viborg Sifts Folkeblad:
-Vi har i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester skabt et format, som ikke alene gør Viborg til orkestrets musikalske hjemmebane med diverse koncerter. De skal også medvirke til at åbne nye musikalske døre på kommunens skoler og give særligt bogligt udsatte skolebørn nye værktøjer og oplevelser. Ved at gøre Viborg til dette unikke orkesters musikalske hjemmebane, kan vi give vores børn, lærere og pædagoger et unikt musikpædagogisk instrument. Oveni får kommunens borgere flere store koncertoplevelser om året. I samarbejde med orkestrets ledelse er vi nået frem til en fælles platform og en række forslag, som vil kunne rumme pædagogiske aktiviteter og processer i folkeskolen og gymnasiet, eller som mulighed i socialt udsatte områder – f.eks. som samarbejde mellem Kulturskolen, folkeskolen og Danmarks Underholdningsorkester. Vi glæder os til at arbejde videre på denne ramme med lærere og pædagoger – for børnenes skyld.

Læs artikel på dr.dk