Danmarks Underholdningsorkester modtager en ICMA-pris for Beethoven-udgivelse

21 | Jan | 2020

Det er netop blevet offentliggjort, at Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Ádám Fischer modtager en ICMA – International Classical Music Award – i kategorien ’Symphonic Music’ for bokssættet ’Beethoven: Complete Symphonies’, som er en samlet indspilning af Beethovens symfonier. Det er anden gang på blot fem år, at Danmarks Underholdningsorkester bliver hædret med den prestigefyldte pris.

”Jeg er selvsagt både glad og stolt over at modtage en af verdens største musikpriser. Det er en kæmpe anerkendelse af det samarbejde, som Ádám og orkestret har opbygget igennem mere end 20 år, og jeg glæder mig meget til at se, hvad fremtiden vil bringe for Danmarks Underholdningsorkester,” siger direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Andreas Vetö.

ICMA-juryen består af 19 musikjournalister fra 14 forskellige lande, og de bedømmer udelukkende på baggrund af musikken. Derfor er ICMA’en en helt særlig anerkendelse og en af de største internationale musikpriser i verden. I efteråret fejrer orkestret prisen og Beethovens 250-års fødselsdag med et gigantisk Beethoven Marathon med fire koncerter over to dage. Billetterne til Beethoven Marathon går i salg senere på måneden.

Læs mere om ICMA-prisen her
Se uddrag af anmeldelserne af Beethoven-boksen her

Køb Beethoven-boksen her

Foto: Peter Troest.