Danmarks Underholdningsorkester udgiver sin første podcast!

26 | Jun | 2020

Podcasten er en del af Danmarks Underholdningsorkesters fejring af Beethovens 250-års jubilæum. Gennem podcastserien inviteres kendte personligheder ind for at fortolke Beethoven med nye ører. Du vil blandt kunne høre Burhan G, Cecilie Beck og Martin Thorborg snakke om Beethoven, og hvad hans symfonier kan i dag.

Download podcasten her: underholdningsorkester.dk/podcast/

Danmarks Underholdningsorkester ønsker gennem podcastens 9 afsnit at hylde Beethoven og hans symfonier. I hvert podcastafsnit inviteres en ny kendt personlighed ind i studiet for at snakke med direktør for Danmarks Underholdningsorkester Andreas Vetö og Beethoven-ekspert Søren Schauser om, hvilke oplevelser og tanker gæsten relaterer til symfonien. I podcasten vil man blandt andet kunne høre Burhan G, Cecilie Beck, Martin Thorborg, Umut Sakarya og Rosalinde Mynster tale om deres helt særlige og personlige møde med Beethoven og hans symfonier. I samspil med gæstens udtalelser byder lektor i musikhistorie, Søren Schauser, ind med både musikteoretiske elementer, anekdoter og historisk viden om Beethoven. Lytteren får derved en enestående mulighed for at lytte til musikken med nye ører og udvide sit eget forhold til Beethovens musik.

”Formålet med podcasten er at skabe større kendskab til Beethoven og hans symfonier. Vi ønsker at formidle musikken på en nærværende og moderne måde, som både henvender sig til det klassiske publikum og fænger nye lyttere, for at gøre den klassiske musik tilgængelig i den bredere befolkning.
Underholdningsorkesteret har altid været danskernes brobygger mellem klassisk og populær musik, og den identitet holder vi fast i gennem podcasten.”
udtaler direktør for Danmarks Underholdningsorkester Andreas Vetö.

BEETHOVEN MARATHON

Danmarks Underholdningsorkester fejrer desuden 250-års jubilæet for Beethoven med et stort Beethoven Marathon, hvor alle Beethovens 9 symfonier blive opført den 12.-13. september i et kæmpe marathon af Danmarks Underholdningsorkester. Orkestret udgav i 2019 en CD-boks med disse symfonier, der tidligere i år vandt den prestigefyldte pris inden for klassisk musik, ”Recording of the Year”, ved the International Classical Music Awards.

I ugerne op til disse koncerter afholder orkestret desuden også skolekoncerter om Beethoven i en række af landets kommuner.