Danmarks Underholdningsorkester spiller sjællandske folkeskoler op

15 | Sep | 2020

Det er ikke ofte, at danske folkeskolebørn bliver eksponeret for klassisk musik, og det synes Danmarks Underholdningsorkester er en skam. Derfor gæstede det prisvindende orkester for nylig en række folkeskoler rundt omkring på Sjælland, hvor 4.-8. klasserne fik lov til at opleve et uddrag af Beethovens 9 symfonier i anledning af komponistens 250-års jubilæum. Og netop Beethovens 9 symfonier er Danmarks Underholdningsorkester nogle af de bedste i verden til at spille – det har de papir på. Tidligere på året vandt orkestret nemlig to flotte priser ved International Classical Music Awards 2020 (ICMA), og nu indeholder trofæskabet også en Opus Klassik for ’Årets Symfoniske Udgivelse’ for orkestrets indspilninger af Beethovens symfonier – én af de mest prestigefulde priser man kan opnå indenfor klassisk musik.

Vært for koncerterne og Børn og Unge-Projektudvikler hos Danmarks Underholdningsorkester, Christine Skou, glædede sig over muligheden for at byde børnene velkommen og til at indføre børnene i Beethovens finurlige univers:

– Børn er vidunderligt nysgerrige af natur og åbne overfor al slags musik. Mange flere genrer end de formentlig bliver eksponeret for til daglig, så det var vidunderligt at kunne tage dem med helt tæt på Beethoven og gøre dem bedre bekendt med den klassiske musik på en lettilgængelig og legende måde, udtaler den tidligere Kaj og Andrea-vært.

Læs om børnenes reaktioner på musikken i Dagbladet Ringsted og i Sjællandske Slagelse.