Nytårskoncert & Wienerbal


  • Dato: 11. Jan
  • Tid: kl. 19.30
  • Sted: K.B. Hallen

Dansenes aften
Den 11. januar kl. 19:30 markerer Danmarks Underholdningsorkester det nye år med et festfyrværkeri af en nytårskoncert i K.B. Hallen. Under ledelse af stjernedirigent Ádám Fischer vil orkestret spille valse, tangoer og galopper af komponister som Strauss, Lumbye, Gade og Brahms.

Det er dog ikke blot en aften i musikkens tegn – man kan nemlig også glæde sig til en masse fantastisk dans. Silas Holst, Mille Funk, Morten Kjeldgaard og Jenna Bagge – alle sammen kendt fra Vild med dans – vil på bedste wienermanér danse på scenen til en række af koncertens numre.

Aftenens værter
Aftenens værter er Silas Holst og Stine Rosengren, som kender hinanden indgående fra deres makkerskab i radioprogrammet The Sound of Musical. I fællesskab vil de føre publikum igennem aftenens program på festligste vis.

Kridt skoene
Skulle den medrivende dans på scenen give publikum lyst til selv at komme på dansegulvet, bliver der mulighed for dette efter koncerten. Fra kl. 22 til 23 bydes der op til Wienerbal, og Underholdningsorkestret leverer naturligvis fortsat musikken.

Mens salen omdannes fra koncertsal til balsal, vil Silas Holst og de øvrige dansere undervise publikum i de essentielle baltrin.

Det bliver en uforglemmelig aften, og alle danseglade danskere opfordres til at kridte danseskoene, tage nytårstøjet på og byde sin partner op til dans.

Grundet pladsbegrænsning skal balbillet tilkøbes, hvis du ønsker at danse med til wienerballet efter nytårskoncerten. Du kan tilføje balbillet til købet, når du har lagt dine billetter til koncerten i indkøbskurven på billetlugen.dk

Koncerten støtter arbejdet til udryddelse af polio med 75,- per solgte billet.

Program 
Johann Strauss II: Die Fledermaus Ouverture
Antonín Dvořák: Slaviske Danse op. 72 nr. 2
Edvard Grieg: Norske Danse op. 35 nr. 2
Béla Bartók: Rumænske Danse
Manuel de Falla: Spansk Dans nr. 1 fra ‘La Vida Breve’
Johannes Brahms: Ungarsk Dans nr. 1
H. C. Lumbye: Champagnegalop

 

Pause

Antonín Dvořák: Slaviske Danse op. 46 nr. 8
Jacob Gade: Tango Jalousie
Johann Strauss II: Eljen a Magyar
Johannes Brahms: Ungarsk Dans nr. 5
H. C. Lumbye: Københavns Jernbanedampgalob
Johann Strauss II: Unter Donner und Blitzen

 
Til det efterfølgende wienerbal kan alle med balbillet danse med på udvalgte værker fra koncertprogrammet suppleret med melodier som Edelweiss, Hesperus Vals og Tango Jalousie.