Mozart i Midten


  • Dato: 20. Feb
  • Tid: kl. 20.00
  • Sted: Idrætshuset ved Østerbro Stadion

Danmarks Underholdningsorkester og Mozart i nytænkende koncertformat og unikke rammer.

Den klassiske musik får nyt liv i unikke rammer, når Frost Festival inviterer Danmarks Underholdningsorkester inden for i Idrætshuset ved Østerbro Stadion. Her fremføres det nyudviklede koncertformat ’Mozart i Midten’, hvor publikum præsenteres for et bredt udvalg af den ikoniske komponists værker i et nytænkende live-format.

Totalinstallation af lyd og lys

Den klassiske koncertoplevelse bliver redefineret og udvidet, når orkestret placeres i cirkelformation på gulvet, mens publikum ser på fra tribunerne, der omkranser banen i den smukke højloftede sal, hvis hvælvede, hvidmalede loftsbuer og mørkebrune træsæder emmer af både klassisk arkitektur og dansk kultur- og idrætshistorie. Og som prikken over i’et indhylles musikere og sal i en specialdesignet lysiscenesættelse, der forvandler koncerten til en medrivende totalinstallation af lyd og lys.

Det er Mozarts tidlige værker der er særligt i fokus denne aften. De blandes med mere kendte kompositioner fra senere perioder, og musikken sættes sammen på en utraditionel måde, for at skabe en ny, gennemkomponeret oplevelse af hans musik.

Prisvindende sopransolist

Sopranen Sibylle Glosted, modtager af Reumerts Talentpris 2017 og kåret som Årets Unge Operatalent ved Copenhagen Opera Festival 2016, synger velkendte arier, og en række musikere fra Danmarks Underholdningsorkester kan desuden opleves som solister. ‘Mozart I Midten’ er både en koncert, som kan nydes og give nye perspektiver på Mozarts musik, hvis man kender og elsker den, men også blive til en uforglemmelig, sansemættet indgang til en uomgængelig del af musikhistorien, hvis man oplever Mozarts musik live for første gang.

Praktisk

Dørene til Idrætshusets foyer med bar åbner kl. 18:30. Dørene til koncertsalen åbner kl. 19:00. Der er ikke pause under koncerten. Koncerten er med nummererede pladser. Arrangementet er ikke egnet for kørestolsbrugere og svagtgående, da der er mange trapper i huset og desværre ingen elevator. Garderobe er obligatorisk og koster 20 kr.