Julekoncert 2017


  • Periode: 10. Dec - 18. Dec
  • Kørestolsadagang: Ja

Danmarks Underholdningsorkester præsenterer sæsonens stemningsfulde julekoncert med 4 koncerter i Maribo Domkirke, Garnisonskirken og Roskilde Domkirke.

Med dirigenten Giordano Bellincampi i spidsen, spiller orkestret et skønt udvalg af vores mest elskede og traditionsrige julemusik. Sopranen Susanne Elmark er solist, og aftenen kædes sammen af skuespilleren Karen-Lise Mynster, der vil fortælle årets juleeventyr skrevet af Rosalinde Mynster. Til julen hører selvfølgelig også kor, og til alle 4 koncerter har vi allieret os med lokale kor fra domkirkerne og Sankt Annæ Pigekor i København.

Det kimer nu til julefest
Kirkerummet fyldes med klassiske juletoner, carols og danske julesalmer. Nyd bl.a. den fantastiske Angels we have heard on high, sunget af Susanne Elmark, Halleluja fra Exultate Jubilate, Det kimer nu til julefest, Panis Angelicus, Vinteren fra Vivaldis Årstider, Dejlig er Jorden og mange flere.

Medvirkende:
Danmarks Underholdningsorkester
Dirigent: Giordano Bellincampi
Fortæller: Karen-Lise Mynster
Sopran: Susanne Elmark
Roskilde Domkirkes Pige- og Drengekor
Sankt Annæ Pigekor
Maribo Domkirkes Koncertkor

Danmarks Underholdningsorkesters Julekoncert 2017 er støttet af Lolland Kommune og Toyota-Fonden.

Giordano Bellincampi

Dirigent


Giordano Bellincampi dirigerer regelmæssigt samtlige danske samt førende europæiske, amerikanske og asiatiske orkestre og operahuse.

Fra 1997-2000 var Giordano Bellincampi chefdirigent for Athelas Sinfonietta og fra 2000-2005 for Sjællands Symfoniorkester. Fra 2005-2013 var han chef for Den Jyske Opera, og sideløbende med denne post har han udbygget sin omfattende internationale dirigentkarriere.

Han debuterede på Det Kongelige Teater i 2000 med Puccinis La Bohème og har siden regelmæssigt dirigeret operaer af Puccini samt andre hovedværker på teatrets scener, heriblandt VerdisAida i forbindelse med Operaens åbning i 2005. Samme år debuterede Giordano Bellincampi ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf med Puccinis La Bohème og i 2006 på Cincinnati Opera med Puccinis Tosca.

Giodano Bellincampi har været chefdirigent for Duisburger Philharmonikerne og for orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano og er nu Music Director for Auckland Philharmonia Orchestra og chefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester.

Susanne Elmark

Sopran


Susanne Elmark har sunget i de bedste opera- og koncerthuse over hele verden, bl.a. Konstanze (Bortførelsen fra Seraillet), Lulu (Lulu), Fiakermilli (Arabella) og Marie (Die Soldaten) i huse som Deutsche Oper Berlin, Bayerische Staatsoper i München, Gran Teatre del Liceu i Barcelona, Teatro Real i Madrid, Opernhaus Zürich, Oper Frankfurt, Netherlandse Opera Amsterdam, Wiener Volksoper og på Det Kongelige Teater.

I 2016 sang hun bl.a. på Staatsoper Hamburg verdenspremieren på operaen Stilles Meer af den japanske komponist Toshio Hosokawa, hvor hovedrollen Claudia var skrevet til hende (dirigent: Kent Nagano) og sommeren 2016 havde hun sin debut i Sydamerika, i et af verdens bedste operahuse, Teatro Colón i Buenos Aires, hvor hun med stor succes sang Marie i en ny produktion af den vanskelige opera Die Soldaten. Marie er blevet én af hendes glansroller. Hun er inviteret tilbage til at synge Lulu på Teatro Colón i 2018.

Kommende engagementer har Susanne Elmark ud over på Teatro Colón i Argentina på Berliner Staatsoper, hvor hun skal have sin debut i 2019 i en nyskreven opera, på Teatro Real i Madrid, Opernhaus Nürnberg, i Tokyo samt på Det Kongelige Teater, hvor hun til foråret skal synge Olympia i Hoffmanns Eventyr.

Sidste år udkom på Peter la Cours Forlag en bog om hendes vej til en karriere og livet i en kuffert, med titlen Det var med vilje.