Haydns Skabelsen 


  • Dato: 6. Dec
  • Tid: kl. 16.00
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal  / Kbh

Haydns Skabelsen
– med Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester

Oplev Joseph Haydns pragtværk ‘Skabelsen’ opført af chefdirigent Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester. Skabelsen opføres sammen med korene Hymnia og Camerata, samt solister, i Konservatoriets koncertsal i København. 

Haydns storslåede oratorium ‘Die Schöpfung’ (Skabelsen) fra 1798 er en hyldest til verdens begyndelse. Værket er en musikalsk skildring af Biblens skabelsesberetning – hvor Gud på seks dage bringer verden fra kaos til orden – fortalt i overdådige tonemalerier. I musikken høres, hvordan mørke forvandles til lys. De gnistrende lyn og blide snefnug, den brølende løve og nattergalens yndige sang.  

Som ærkeenglene Raphael, Uriel og Gabriel forkynder solisterne skabelsens faser sammen med koret. Oratoriet henter sin tekst fra skabelsesberetningen i 1. Mosebog og fra den engelske digter John Miltons ‘Paradise Lost’ (Det tabte paradis). Mennesket skabes på sjettedagen, og sidste del af værket skildrer det lykkelige møde mellem Adam og Eva i Edens Have. 

Skabelsen opføres også i koncerthuset Müpa i Budapest den 1. januar 2021. Det er en tilbagevendende årlig begivenhed for Müpa, at invitere et nyt orkester til at opføre deres version af Skabelsen.  

Dirigent: Ádám Fischer

Sopran: Emöke Baráth
Tenor: David Fischer
Baryton: Michael Nagy
Kammerkoret Hymnia
Kammerkoret Camerata