Fischer og Brahms – 3. Symfoni


  • Dato: 23. Feb
  • Tid: kl. 16.00
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal / Kbh

Danmark i Europa
Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Ádám Fischer fortsætter rejsen gennem musikhistoriens store symfoniske højdepunkter – i sæson 19/20 med Johannes Brahms’ fire symfonier på programmet.

Ved denne koncert er vi nået til Brahms’ 3. Symfoni. Ádám Fischer vil lede Underholdningsorkestret gennem en fyrig og sprudlende version af symfonien, fuld af farver og kontraster der bliver særligt levende med orkestrets slanke besætning.

Fischer fortæller om sit syn på Brahms: “Brahms var både meget moderne og meget konservativ for sin tid. Det var en ny stil. Hans musik eksisterer i en anden dimension.”

Johannes Brahms var en 50-årig ungkarl, da han skrev symfonien, og han erklærede sig “Frei aber froh” (fri, men lykkelig).

Forbogstaverne fra dette udsagn – F-A-F – udgør et vigtigt musikalsk motto for symfonien. Tonerne dukker op i forskellige variationer både i forgrunden og i det skjulte gennem symfonien.

Uanset om man har hørt symfonien i en koncertsal før, så kender de fleste den allerede: Den smukke og sørgmodige 3. sats blev nemlig så populær, at den er brugt i talrige film, og Frank Sinatra skrev ‘Take My Love’ med stærk inspiration fra temaet i netop denne sats.

På programmet har vi også en anden symfoni nummer tre: Nemlig Mendelssohns 3. Symfoni. Den kaldes også “Den Skotske” og er inspireret af komponistens besøg i det kapel, hvor den skotske dronning Maria Stuart blev kronet. Tysk og skotsk i smuk forening – og helt uden Brexit-undertoner…

Program:
Johannes Brahms: Symfoni nr. 3 i F-dur
Felix Mendelssohn: Symfoni nr. 3 i a-mol