Beethoven Symfoni nr. 7


  • Dato: 26. Nov
  • Tid: kl. 16.00
  • Sted: Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent: Adam Fischer
  • Kørestolsadgang: Ja

Efteråret står i Beethovens tegn for Danmarks Underholdningsorkester med koncerter og indspilning af to af komponistens mest populære symfonier, nemlig den 3. og 7. symfoni. Denne eftermiddag gælder det Beethovens 7. symfoni og inden pausen Vivaldis berømte dobbeltkoncert for 2 violiner og Monteverdis Il combattimento di Tancredi e Clorinda for orkester og sopran, tenor og baryton.

Barok før pausen

Koncerten lægger ud med Vivaldis elskede a-mol koncert for to violiner – en perle fra barokmesteren. Derefter opføres Monteverdis Il combattimento – en koncertopførelse for orkester og sopran, tenor og baryton af det tragiske slag mellem to elskende – Tancredi og Clorinda.

Beethovens festfyrværkeri

Beethovens 7. symfoni i A-Dur er en af hans mest sprudlende og energiske symfonier. Det er overdådig musik og med en af de aller smukkeste rolige satser Beethoven har komponeret. Den hurtige scherzo-sats er elsket for sin energi i hver en forrygende, hurtig tone, og finalen er et rent festfyrværkeri.

Program:
  • Antonio Vivaldi: Dobbeltkoncert i a-mol RV 522 (solister t.b.a.)
  • Monteverdi: Il combattimento di Tancredi e Clorinda (solister t.b.a.)
  • Ludwig van Beethoven symfoni nr. 7 i A-Dur

Dirigent


Adam Fischer

Chefdirigent


Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.