Beethoven Marathon


  • Periode: 12. Sep - 13. Sep

Oplev en musikalsk gigantpræstation, når chefdirigent Ádám Fischer leder Danmarks Underholdningsorkester gennem alle Beethovens ni symfonier i løbet af fire koncerter over to dage. De fire koncerter er orkestrets entusiastiske fødselsdagshilsen til komponisten, som fylder 250 år i år og vil være en unik mulighed for at opleve det gnistrende og prisbelønnede samspil mellem orkester og dirigent. Beethovens liv og samtid vil også blive formidlet til koncerterne i takt med at symfonierne præsenteres i kronologisk rækkefølge.

Det frodige samarbejde mellem Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester blev i januar 2020 hædret med en af verdens fornemste musikpriser: International Classic Music Award (ICMA) for Beethoven-udgivelsen. Symfonierne har været en bærende del af Ádám Fischers og Danmarks Underholdningsorkesters koncertprogram, siden orkestret blev etableret som selvstændigt, musikerejet orkester i 2015.

“Ádám Fischers Beethovenprojekt er slet og ret banebrydende”, slog Dagbladet Information fast, da Danmarks Underholdningsorkesters samlede indspilning af Beethovens symfonier udkom i maj 2019. Mens det fra BBC 3’s anmelder lød: “I was blown away by this set.”

Beethovens symfonier er centrale i europæisk kulturhistorie, og Beethoven Marathon giver en sjælden mulighed for at opleve komponistens musikalske visioner i den allermest koncentrerede form. Ikke mange orkestre i verden vover at spille alle ni symfonier i løbet af en enkelt weekend, men Fischer og Danmarks Underholdningsorkester tør! 12.-13. september kan du opleve magien fra en samlet opførelse af alle Beethovens ni symfonier i DR Koncerthuset. 

Program:
12. september kl. 14:00: Symfoni nr. 1 i C-dur, Symfoni nr. 2 i D-dur og Symfoni nr. 3 i Es-dur (Eroica)
12. september kl. 19:30: Symfoni nr. 4 i B-dur og Symfoni nr. 5 i c-mol (Skæbnesymfonien)
13. september kl. 14:00: Symfoni nr. 6 i F-dur (Pastorale) og Symfoni nr. 7 i A-dur
13. september kl. 19:30: Symfoni nr. 8 i F-dur og Symfoni nr. 9 i d-mol

I den store korfinale i 9. symfoni medvirker solisterne:

Sopran: Sofie Elkjær Jensen
Kontratenor: Morten Grove Frandsen
Tenor: Jacob Skov Andersen
Bas: Henning von Schulman

samt DR Koncertkoret 

Vi gør opmærksom på, at koncerterne vil blive filmet med henblik på TV- og videoudgivelse.

Læs om DR Koncerthusets forholdsregler i forbindelse med Covid-19

2020-12-03T00:00:00+00:00

‘Det Store Juleshow’ med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester


Sidste år blev Det Store Juleshow med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester en mindeværdig succes – i år er der for alvor lagt i kakkelovnen…