Beethoven Marathon


  • Periode: 12. Sep - 13. Sep

Oplev en musikalsk gigantpræstation, når chefdirigent Ádám Fischer leder Danmarks Underholdningsorkester gennem alle Beethovens ni symfonier i løbet af fire koncerter over to dage. De fire koncerter er orkestrets entusiastiske fødselsdagshilsen til komponisten, som fylder 250 år i år og vil være en unik mulighed for at opleve det gnistrende og prisbelønnede samspil mellem orkester og dirigent. Beethovens liv og samtid vil også blive formidlet til koncerterne i takt med at symfonierne præsenteres i kronologisk rækkefølge.

Det frodige samarbejde mellem Ádám Fischer og Danmarks Underholdningsorkester blev i januar 2020 hædret med en af verdens fornemste musikpriser: International Classic Music Award (ICMA) for Beethoven-udgivelsen. Symfonierne har været en bærende del af Ádám Fischers og Danmarks Underholdningsorkesters koncertprogram, siden orkestret blev etableret som selvstændigt, musikerejet orkester i 2015.

“Ádám Fischers Beethovenprojekt er slet og ret banebrydende”, slog Dagbladet Information fast, da Danmarks Underholdningsorkesters samlede indspilning af Beethovens symfonier udkom i maj 2019. Mens det fra BBC 3’s anmelder lød: “I was blown away by this set.”

Beethovens symfonier er centrale i europæisk kulturhistorie, og Beethoven Marathon giver en sjælden mulighed for at opleve komponistens musikalske visioner i den allermest koncentrerede form. Ikke mange orkestre i verden vover at spille alle ni symfonier i løbet af en enkelt weekend, men Fischer og Danmarks Underholdningsorkester tør! 12.-13. september kan du opleve magien fra en samlet opførelse af alle Beethovens ni symfonier i DR Koncerthuset. 

Beethovens liv og samtid vil også blive formidlet til koncerterne via små tekstvignetter fremført i takt med at symfonierne præsenteres i kronologisk rækkefølge. De små poetiske og humoristiske tekster er skrevet af manuskriptforfatter Jesper Malmose og bliver lagt i hænderne på skuespiller Rosalinde Mynster, der vil fremføre dem forud for hver symfoni for at introducere til musikken og skabe en ramme om koncerterne.

Program:

12. september kl. 14:00: Symfoni nr. 1 i C-dur, Symfoni nr. 2 i D-dur og Symfoni nr. 3 i Es-dur (Eroica)
12. september kl. 19:30: Symfoni nr. 4 i B-dur og Symfoni nr. 5 i c-mol (Skæbnesymfonien)
13. september kl. 14:00: Symfoni nr. 6 i F-dur (Pastorale) og Symfoni nr. 7 i A-dur
13. september kl. 19:30: Symfoni nr. 8 i F-dur og Symfoni nr. 9 i d-mol

I den store korfinale i 9. symfoni medvirker solisterne:

Sopran: Sofie Elkjær Jensen
Kontratenor: Morten Grove Frandsen
Tenor: Jacob Skov Andersen
Bas: Henning von Schulman

samt DR Koncertkoret 

PODCAST: ‘Beethoven Med Nye Ører’

Som optakt til koncerterne har orkestret lavet en podcast på 9 afsnit, som giver et spændende indblik i hver enkelt symfoni.
9 forskellige kendte personligheder fortæller om deres forhold til Beethoven, og musikhistoriker Søren Schauser byder ind med både musikteoretiske forklaringer, sjove anekdoter og historisk viden om Beethoven.

Find podcasten her

 

Vi gør opmærksom på, at koncerterne vil blive filmet med henblik på TV- og videoudgivelse.

Læs om DR Koncerthusets forholdsregler i forbindelse med Covid-19

2020-12-03T00:00:00+00:00

‘Det Store Juleshow’ med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester


Sidste år blev Det Store Juleshow med Burhan G og Danmarks Underholdningsorkester en mindeværdig succes – i år er der for alvor lagt i kakkelovnen…