TALENTER I SPIL


10. maj 2017 19:30

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Sparekassen Sjælland, PRESTO og Danmarks Underholdningsorkesters forårskoncert, der byder på musik fra Mozart og Grieg til Godfather.

Ungdomssymfoniorkestret PRESTO møder Danmarks Underholdningsorkester i et nyt pædagogisk samarbejdsprojekt.
I april måned bliver der øvet for fuld udblæsning i Ungdomssymfoniorkestret PRESTO når det pædagogiske samarbejdsprojekt med Danmarks Underholdningsorkester begynder. 24 musikere fra Danmarks Underholdningsorkester spiller sammen med 45 musikere i PRESTO. To orkestre sættes sammen, og energien og spilleglæden deles mellem generationerne. De unge talenter bliver coached i mindre instrumentgrupper af de professionelle musikere, og derefter spiller begge orkestre sammen som ét stort symfoniorkester.

 Fra Grieg til Godfather

Aftenens koncert byder på herlige klassiske toner af bl.a. Mozart, Grieg og Carl Nielsen, og kendte temaer fra filmens verden. Andreas Vetö dirigerer, og sangere fra MGK Sjælland og Underholdningsorkestrets solooboist Radi Radev er solister.

Talenter i Spil – et nyt musikpædagogisk format.

To orkestre sættes sammen og udvekslingen, energien og spilleglæden går begge veje. De unge talenter bliver coached i mindre instrumentgrupper af de professionelle musikere, og derefter spiller begge orkestre sammen på lige fod som ét stort symfoniorkester. Oplevelsen giver de unge talenter et kæmpe løft og gejst til deres videre musikalske udvikling.

Program:

The Beatles: Yesterday

Edvard Grieg: Peer Gynt Suite

Alan Silvestri: Feathers Theme

W.A. Mozart: Deh, vieni, non tardar (Rosenarien)

Martin Brygmann: En kort en lang

Pause

Carl Nielsen: Saul og David – forspil til 3. akt

Alban Berg: Im Zimmer –  for blæsere og sopran

Abba: Fernando

Nino Rota: The Godfather Love Theme

Ennio Morricone: Gabriel’s obo

Carl Nielsen: Sænk kun dit hoved du blomst

 

 

 

Spillested

Ringsted Kongrescenter
Nørretorv 55
4100 Ringsted

Fri entré, reserver billet herunder.

10. maj 2017 19:30
Billetter

PRESTO

Ungdomssymfoniorkester

PRESTO er Region Sjællands symfoniorkester for talentfulde unge i alderen 12-25 år. Orkestret ledes af dirigent Andreas Vetö og består af ca. 45 elever fra regionens musikskoler og MGK Sjælland. PRESTO har i sine første leveår udviklet sig i rivende hast, og ambitionen er at blive et af landets toneangivende ungdomsorkestre, der kan gøde den klassiske musiks vækstlag. I juli 2016 var PRESTO i USA på en to uger lang turné – sommerturen 2017 går til Estland. PRESTO er modtager af DAMUSAs pris Årets Musikskoleensemble 2016.

 

Andreas Vetö

Dirigent

Andreas Vetö er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og debuterede i 2007. Han har arbejdet med en lang række kunstnere, især inden for populærmusikken og big band-genren, bl.a. Cæcilie Norby, Safri Duo, Anna David, Peter Frödin, Mark Linn, og Oh Land. Danmarks Underholdningsorkester var så heldige at stifte bekendtskab med Andreas ved ‘Arrival from Sweden’ showet, og han er nu tilknyttet Danmarks Underholdningsorkester som gæstedirigent.