MILLENIUM – en filmkoncert


4. maj 2017 20:00

Åbningen af SPOT Festival bliver en intens koncert med dansk filmmusik i verdensklasse.

Danske Jacob Groth står bag musikken til nogle af de allerstørste danske og internationale film- og seriesucceser. Når SPOT Festival i 2017 slår dørene op, bliver det til tonerne af den femdobbelte EMMY-vinders berømte musik.

Jacob Groth er manden bag musikken til stærke danske serieklassikere som Rejseholdet, Krøniken, Taxa og Livvagterne. Ved koncerten Millennium – en filmkoncert kan publikum glæde sig til at høre en kavalkade af Jacob Groths mest berømte kompositioner. Musikken spænder fra scoren til filmatiseringen af Stieg Larssons trilogi om Lisbeth Salander over actionfilmen Skin Trade med Dolph Lundgren i hovedrollen til den EMMY-vindende danske film og miniserie Unge Andersen.

Musikken til koncerten bliver leveret af Danmarks Underholdningsorkester og The Danish Filmharmonics. Bag koncerten står Musikhuset Aarhus og SPOT festival, der sammen med landets største komponistforening DJBFA har valgt at hylde filmmusikken med udgangspunkt i en af Nordens mest berømte filmkomponister.

Det fulde program til koncerten byder på musik fra Millennium Trilogien (2010), The Island on Bird Street (1997), Dead Man Down (2013), Skin Trade (2014), Unforgettable (2011-15), Unge Andersen (2005), Modus (2015), Rejseholdet (2000-04), Krøniken (2004) Taxa (1997-99) samt et nyt musikstykke fra en af de igangværende produktioner.

Arrangør: Musikhuset Aarhus og SPOT Festival i samarbejde med DJBFA

Læs mere om koncert og Musikhuset Aarhus

Læs mere om SPOT Festival

 

Spillested

Musikhuset Aarhus
Store Sal
Thomas Jensens Allé
8000 Aarhus C

4. maj 2017 20:00
Billetter

Jacob Groth

Komponist

Den femdobbelte EMMY-vinder Jacob Groth hører til blandt nordens mest succesfulde filmkomponister. Hans kompositioner har skabt en dramatisk og understøttende musikkulisse til en lang række populære TV-serier og film både herhjemme og i udlandet.

Hans film- og tv-kompositioner spiller en betydelig rolle i en række danske populære TV-serier som fx TAXA, Krøniken, Rejseholdet og Livvagterne, i internationale film og TV-serier som fx CBS’ 48 afsnit lange aktuelle TV-serie ”Unforgettable” og ikke mindst i de store filmiske fortællinger, som vi kender fra f.eks. filmatiseringen af Stieg Larssons internationale succesfulde Millennium-serie.

Du kan læse meget mere om Groth og høre lidt af hans musik på: jacobgroth.com

David Firman

Dirigent

Danmarks Underholdningsorkester har et mangeårigt samarbejde bag sig med den engelske dirigent, komponist og arrangør, David Firman. Han er meget aktiv med koncerter i genren hvor filmmusik og billedkollager smelter sammen, og dirigerede verdenspremieren på gigantsuccesen  “Frozen – live in Concert” i Royal Albert Hall i 2015, og har opført live koncerter af alle tre Pirates of the Caribbean film.

Læs mere om David Firman på: davidfirman.com