FORÅR MED FISCHER 3


14. maj 2017 16:00

I foråret 2017 er chefdirigent Adam Fischer på podiet ved tre koncerter med orkestret. Denne koncert er den sidste i rækken og der er velkendte wienerklassiske toner af Beethoven, Mozart og Schubert på programmet.

Katrine Gislinge og Jeunehomme

Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester indleder koncerten med Beethovens dramatiske Leonore Ouverture nr. 3, herefter følger Mozarts elskede klaverkoncert, Jeunehomme, med Katrine Gislinge ved flyglet. Det er en af Mozarts skønneste klaverkoncerter, virtuos, legende og med en hjerteskærende smuk 2. sats.

DR Vokalensemblet

Efter pausen medvirker DR Vokalensemblet i Schuberts store Messe i Es-Dur. Det er umiskendeligt Schubert, men tydeligt influeret af både Bach, Haydn, Beethoven og Mozart.

Program:

  • Ludvig van Beethoven: Leonore Ouverture nr. 3
  • W.A. Mozart: Klaverkoncert nr. 9 i Es Dur KV 271 (Jeunehomme)
  • Franz Schubert: Messe nr. 6 i Es – Dur D950
Få billetter!

Spillested

Konservatoriets Koncertsal
Julius Thomsensgade 3
1974 Frederiksberg C
(Dørene åbnes kl. 15
Uafhentede billetter
sælges i døren)

14. maj 2017 16:00
Billetter

Adam Fischer

Dirigent

Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Se mere på www.adamfischer.at

Katrine Gislinge, klaver

Solist

Er en af landets mest populære pianister. Hun har en vidunderlig evne til at forføre publikum med sine fortolkninger og har igennem to årtier været en tilbagevendende og kær gæst som solist med Underholdningsorkestret.

DR VokalEnsemblet

Kor

DR VokalEnsemblet består i sin grundform af 18 professionelle sangere, men kan udvides efter partiturets krav som ved denne lejlighed med kolleger fra DR KoncertKoret. Siden debuten i 2007 har sangerne med smittende engagement givet deres bud på en bred vifte af epoker og genrer, om komponisten så er Monteverdi, Mozart, Messiaen eller Otto Mortensen.

Flere prominente komponister har skrevet specielt til DR VokalEnsemblet, fx Sven-David Sandström, Ugis Praulins, Pelle Gudmundsen-Holmgren, Sunleif Rasmussen, Peter Bruun og Simon Christensen

Ensemblet har en mindre, men udsøgt diskografi, som i 2012 har indbragt bl.a. en tysk ECHO Preis for Bedste innovative kor-cd og en nominering til både en amerikansk grammy og den engelske Grammophone Award i 2013. I 2015 udgaves en cd helliget Messiaen med hans a cappella-musik og det særprægede Trois petites liturgies, som er blevet himmelhøjt rost internationalt, udmærket med den franske Diapason d’or som årets bedste korudgivelse og senest P2-prisen for bedste danske udgívelse.  Endvidere i 2015 en jule-cd på OUR Recordings: Let the Angels Sing, dirigeret og arrangeret af Michael Bojesen med Michala Petri som solist. I 2016 er udkommet Snow Bells dirigeret af Paul Hillier helliget a cappella musik af Bent Sørensen og sammen med DR BigBandet og sangerinden Eyvør Sagnet om sælkvinden. 

Siden sommeren 2014 er Marcus Creed chefdirigent for ensemblet. Korsyngemester for DRVokalEnsmblet er Bart Van Reyn.
Kunstnerisk leder er: Michael Emery

 

 

 

Jihye Kim

Sopran

Jihye Kim er en af de nyeste stemmer i DR VokalEnsemblet. Hun er uddannet fra Seoul National University i Sydkorea og Conservatorio di Santa
Cecilia i Rom.

 

 

 

Linnéa Lomholt

Alt

Linnéa Lomholt er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun har tidligere sunget i Ars Nova og er derudover en meget benyttet oratoriesolist og også en aktiv lied-sanger.

Adam Riis

Tenor

Som solist spænder Adam Riis over et repertoire fra tidlig barok til nykomponeret musik, og han har deltaget i prestigefulde, internationale liedkonkurrencer.

Steffen Bruun

Bas

Steffen Bruun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og operaakademiet i Sydney. Han debuterede som Kejseren i Stravinskijs Nattergalen på Den Fynske Opera.