FORÅR MED FISCHER 2


26. marts 2017 16:00

I foråret 2017 er chefdirigent Adam Fischer på podiet ved tre koncerter med orkestret. Denne midterste koncert byder på wienerklassiske mesterværker af Haydn, Mozart og Schubert.

Wienerklassiske mesterværker

Koncerten indledes med Haydn, og hans livlige og melodiøse symfoni nr. 92. Danmarks Underholdningsorkesters koncertmester, Julie Eskær, og hendes italienske mand, Ettore Causa, er herefter solister i Mozarts berømte Sinfonia Concertante for violin og bratsch. Det er i genren mellem symfoni og koncert, og en herlig leg for to jævnbyrdige instrumenter der fletter sig ud og ind af melodierne og hinanden.

Melodiøs Schubert

Efter pausen tager orkestret og Adam Fischer livtag med den sene wienerklassik i Schuberts 4. symfoni, som han selv gavn navnet ”Tragisk”. Symfonien er Schuberts første i mol, men det er kun begyndelsen af symfonien der bærer et tragisk præg og allerede i slutningen af første sats er han tilbage i Dur. Den melodiøse 2. sats er en af Schuberts skønneste.

Program:

  • Joseph Haydn: Symfoni nr. 92 (Oxford)
  • W. A. Mozart: Sinfonia Concertante for violin og bratsch
  • Franz Schubert: Symfoni nr. 4 (Den tragiske)

 

Få billetter!

Spillested

Konservatoriets Koncertsal
Julius Thomsensgade 3
1974 Frederiksberg C
(Dørene åbnes kl. 15
uafhentede billetter
sælges i døren)

26. marts 2017 16:00
Køb billetter

Adam Fischer

Chefdirigent

Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Se mere på www.adamfischer.at

Julie Eskær, violin

Solist

Julie Eskær er koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester. Desuden er hun medlem af Eskær Trioen, der er et af de førende og mest populære ensembler på den danske kammermusikscene. Trioen er kendt for deres medrivende og engagerede samspil og har givet utallige koncerter herhjemme og i udlandet.

Siden trioen i sin tid vandt P2s Kammermusikkonkurrence har de modtaget en lang række hædersbevisninger og priser i ind- og udland og har stor succes med deres cd-indspilninger, der alle er blevet anmelderrost internationalt. Indspilningerne har vundet priser som P2prisen for “Årets Klassiske Udgivelse” og “most outstanding CD of the month” i det internationale musikmagasin “The Strad”. Senest har de indspillet alle Brahms’ klavertrioer.

Julie Eskær optræder desuden på mange Internationale festivaler, både som kammermusiker og solist. Hun har været solist med adskillige orkestre i Danmark og i udlandet.

Ettore Causa, bratsch

Solist

Italienskfødte Ettore Causa er en af verdens mest efterspurgte bratschister. Han har modtaget mange internationale priser og spillet i verdens mest betydningsfulde koncertsale, bl.a. Carnegie Hall, Zurich Tonhalle, Madrid National Auditorium, Salle Cortot (Paris), Tokyo Symphony Hall, Teatro Colon (Buenos Aires), etc.

Han er en dedikeret kammermusiker og er tidligere medlem af Aria Quartet (2004-2009) og spiller nu i Poseidon Quartet.

Ettore Causa er bosat i USA hvor han er professor på Yale School of Music. Han har en særlig tilknytning til Danmark da han er gift med Julie Eskær, koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester.