BEETHOVEN SYMFONI NR. 3


22. oktober 2017 16:00

Efteråret står i Beethovens tegn for Danmarks Underholdningsorkester med koncerter og indspilning af to af komponistens mest populære symfonier, nemlig den 3. og 7. symfoni. Denne eftermiddag er to Es-Dur symfonier sat på programmet – Mozarts symfoni nr. 39 og Beethovens storslåede Eroica Symfoni.

Mozarts sidste symfonier

Mozart komponerede sine sidste 3 symfonier – nr. 39-41 på bare 9 uger i sommeren 1788. Es- Dur symfonien er virtuos, storladen og fuld af melankoli. Mozarts forkærlighed for klarinetter er ikke til at komme udenom i denne symfoni, hvor den dansende menuet-sats udfolder mageløse melodier.

Eroica

Beethovens Eroica symfoni er en hyldest til selve den symfoniske livskraft. Det er et af Beethovens absolutte hovedværker og en af hans mest opførte og elskede symfonier.

Program:

  • W.A. Mozart: Symfoni nr. 39 i Es-Dur Kv. 543
  • Joseph Haydn: Børnesymfoni med musikskoletalenter
  • Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3 i Es-Dur –  Eroica

 

KLASSISK LIVE – Koncerten livestreames til:

 

Spillested

Konservatoriets Koncertsal

Julius Thomsensgade 3

1974 Frederiksberg C

(Dørene åbnes kl. 15

Uafhentede billetter

sælges i døren)


Denne koncert filmes


 


22. oktober 2017 16:00
Billetter

Adam Fischer

Dirigent

Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Se mere på www.adamfischer.at