Eroica – koncert med blikket stift rettet mod fremtiden


10. september 2015

Når Danmarks Underholdningsorkester under ledelse af chefdirigent Adam Fischer går på scenen d. 27. september, er det fortsat med livet som indsats og med store kunstneriske ambitioner for fremtiden. Med på scenen har de en af tidens mest aktuelle sangstemmer, den prisbelønnede sopran Lise Davidsen. Koncerten er et udtryk for Fischers egne drømme om, hvad han fremadrettet ønsker at realisere med orkestret. (Pressemeddelelse, torsdag d. 10. september 2015)

Fremtiden for det nu privatdrevne Danmarks Underholdningsorkester er stadig uvis. Den bliver afgjort de kommende måneder, hvor puslespillet om den eventuelle finansiering bliver lagt. Med koncerten d. 27. september ønsker orkestret og dirigenten Adam Fischer på flere måder at udtrykke deres ambitioner og mål for de kommende år.

Koncertens hovedværk er Beethovens store 3. symfoni, ”Eroica”, men orkestret byder også på en dansk førsteopførelse af Schuberts Fierrabras Ouverture. Endelig er det med stor glæde, at orkestret kan præsentere den norske stjernesopran Lise Davidsen, der denne sommer har vundet 1. pris ved en række store europæiske solistkonkurrencer. Til koncerten synger hun uddrag fra Mozart-operaerne Idomeneo og La Clemenza di Tito.

Høj aktuelle Lise Davidsen er solist til koncerten d. 27. sep. Er du medlem af venneforeningen kan du opleve operatalentet i samspil med Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester ved de åbne prøver.
Høj aktuelle Lise Davidsen er solist til koncerten d. 27. sep. 

“En af verdens mest lovende operastemmer!

Opera News.

Dirigent Adam Fischers personlige ønske for orkestret
Den internationalt anerkendte dirigent Adam Fischer er dybt engageret i arbejdet med at privatisere Danmarks Underholdningsorkester. Allerede nu har han og orkestret planlagt en storstilet koncert- og indspilningsrække med Beethovens symfonier i perioden 2015-2018. Et projekt der i disse dage søges finansieret; de kommende måneder vil vise, om det kunstnerisk ambitiøse projekt kan gennemføres. Fischers ønske er, at orkestret fra 2019 skal tage lignende favntag med Schubert.

Koncerten d. 27. september vil derfor være en særdeles gnistrende koncert. Dels da orkestret bogstavelig talt spiller med livet som indsats – men også da det er et utvetydigt statement fra Adam Fischer: Det er dette repertoire, han håber og ønsker, at orkestret kan arbejde med i fremtiden.

Lise Davidsen: En af tidens mest interessante stemmer
Det er et scoop, at Danmarks Underholdningsorkester kan præsentere Lise Davidsen på scenen. I juli modtog sopranen hele tre priser i Belvedere-konkurrencen i Amsterdam. Hun fik hernæst 1. prisen i Plácido Domingos Operakonkurrence i London og endelig 1. prisen ved Dronning Sonja-konkurrencen i Stockholm. Hun spås at blive en af de helt store stemmer på den internationale operascene.

Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer har en erklæret ambition om at være et af de bedste orkestre til at spotte og præsentere fremtidens danske og internationale solister.

Visionen for orkestret
Det er fortsat visionen, at det nu privatdrevne orkester skal levere internationalt anerkendte klassiske koncerter og indspilninger med dirigent Adam Fischer. Orkestret vil på samme tid samarbejde med tidens mest populære danske og internationale solister om bredt appellerende koncerter med det rytmiske repertoire. Målet er, at orkestret også i fremtiden skal nå et publikum, der sjældent møder den store musikalske volumen fra et klassisk orkester. En egentlig landsdækkende turne med det rytmiske repertoire offentliggøres onsdag d. 16. september.

Læs Politikens interview med stjernesporanen Lise Davidsen her.

For yderligere information, billeder og interview

Kommunikationsansvarlig
Søren Filskov Jakobsen | # 6141 4620 | sfj@underholdningsorkester.dk

 

Fakta om koncerten

Søndag d. 27. september kl. 16

Sted:

Konservatoriets Koncertsal
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C.

Billetter: Købes hos Billetlugen.

Evt. resterende billetter sælges i døren.

Program

Beethoven: Symfoni nr. 3 Eroica
Schubert: Fierrabras Ouverture
Mozart: D’Oreste, d’Ajace (Idomeneo) og Non più di fiori (La Clemenza di Tito)

Samlet spilletid er ca. 75 min.

 Hvem er Danmarks Underholdningsorkester?

Langt de fleste musikere fra det tidligere DR Underholdningsorkester er fortsat at finde i Danmarks Underholdningsorkester. Det er musikerne selv, der har stiftet det privatdrevne orkester og indsat den nødvendige aktiekapital i selskabet Danmarks Underholdningsorkester A/S.

Orkestrets bestyrelse består af: Formand Hans Gammeltoft-Hansen. Lars Nørby Johansen, erhvervsleder. Signe Lopdrup, vice dir. Roskilde Festival. Toni Lee Larsen, dir. Vejle Musikteater. Lars Grunth, Tidl. Musikchef Tivoli. Jens Birger Christensen, adm. dir. Birger Christensen A/S.

Direktør: Stine Nissen. Programchef: John Frandsen.