SPRING CONCERT 3


14. May 2017 16:00

I foråret 2017 er chefdirigent Adam Fischer på podiet ved tre koncerter med orkestret. Denne koncert er den sidste i rækken og der er velkendte wienerklassiske toner af Beethoven, Mozart og Schubert på programmet.

Katrine Gislinge og Jeunehomme

Adam Fischer og Danmarks Underholdningsorkester indleder koncerten med Beethovens dramatiske Leonore Ouverture nr. 3, herefter følger Mozarts elskede klaverkoncert, Jeunehomme, med Katrine Gislinge ved flyglet. Det er en af Mozarts skønneste klaverkoncerter, virtuos, legende og med en hjerteskærende smuk 2. sats.

DR Vokalensemblet

Efter pausen medvirker DR Vokalensemblet i Schuberts store Messe i Es-Dur. Det er umiskendeligt Schubert, men tydeligt influeret af både Bach, Haydn, Beethoven og Mozart.

Program:

  • Ludvig van Beethoven: Leonore Ouverture nr. 3
  • W.A. Mozart: Klaverkoncert nr. 9 i Es Dur KV 271 (Jeunehomme)
  • Franz Schubert: Messe nr. 6 i Es – Dur D950

Spillested

Konservatoriets Koncertsal
Julius Thomsensgade 3
1974 Frederiksberg C
(Dørene åbnes kl. 15
Uafhentede billetter
sælges i døren)

14. May 2017 16:00
Buy tickets

Adam Fischer

Chefdirigent

Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Katrine Gislinge, klaver

Solist

Er en af landets mest populære pianister. Hun har en vidunderlig evne til at forføre publikum med sine fortolkninger og har igennem to årtier været en tilbagevendende og kær gæst som solist med Underholdningsorkestret.

DR VokalEnsemblet

Kor

Er et ensemble i høj international klasse. DR VokalEnsemblets klang er gennemsigtig, lys og ren og rummer essensen af den berømte nordiske korstil.