Den foreløbigt sidste programsatte koncert med Adam Fischer


9. november 2015

 

Søndag den 15. november går Danmarks Underholdningsorkester på scenen med dirigenten Adam Fischer og den unge danske klavertrio Trio Vitruvi. Koncerten, der bl.a. har Beethovens Triple-koncert på programmet, er den sidste, det har været muligt at programsætte med Adam Fischer inden for orkestrets nuværende økonomiske rammer.

I disse uger afgøres det endeligt, om Danmarks Underholdningsorkester kan gå en fremtid i møde som privatdrevet orkester. Lykkes det at få det økonomiske puslespil lagt, er en essentiel del af orkestrets fremtidige kunstneriske ambition at fortsætte samarbejdet med den internationalt anerkendte dirigent Adam Fischer.

Adam FischerNikolaj Lund
Dirigent Adam Fischer
Adam Fischers eget koncertprogram

Koncertprogrammet d. 15. november afspejler Fischers ønsker og drømme for orkestret: At de sammen videreudvikler deres allerede berømmede arbejde med Mozarts symfonier og fuldender den koncert- og indspilningsrække med Beethovens symfonier, der blev påbegyndt i 2013. Fischers drøm er, at hans – til den tid 20 år lange – samarbejde med orkestret afsluttes med lige så ambitiøse livtag med Schubert.

På koncertprogrammet er derfor Mozarts Linz’ symfoni, Schuberts Italiensk Ouverture og ikke mindst Beethovens Triple Koncert.

 

Fremtidens stjerner på den klassiske scene

En af Danmarks Underholdningsorkesters visioner er at være det orkester, der præsenterer Danmark for de unge danske og internationale artister, der spås at være blandt dem, der vil komme til at præge den fremtidige internationale klassiske musikscene.

Derfor er det også med meget stor glæde, at orkestret ved denne koncert kan præsentere klavertrioen Trio Vituvi, der de seneste år er blevet hædret for deres talent og har vundet en lang række priser. Når de går på scenen og fremfører Beethovens Triple Koncert, er det første gang de samarbejder med Underholdningsorkestret og Fischer.

Wilhelm Hansen Fonden har støttet generøst

Koncerten realiseres på baggrund af generøs støtte fra Wilhelm Hansen Fonden. Herudover har Adam Fischer doneret en netop modtaget hæderspris på 150.000 kr. – også fra Wilhelm Hansen Fonden – til orkestrets aktuelle kamp for overlevelse.

Yderligere information

Kommunikationsansvarlig, Søren Filskov Jakobsen. Tlf: 6141 4620.

 

FAKTA TIL BAGGRUND

Tid og sted

15. november kl. 16.00. Dørene åbner kl. 15. // Konservatoriets Koncertsal, Julius Thomsens Gade 1. 1974 Frederiksberg C.

Program

Franz Schubert: Italiensk Ouverture // Ludwig van Beethoven: Koncert for klaver, violin og cello op. 56 // Wolfgang Amadeus Mozart: Symfoni nr. 36 (”Linz”)

Varighed: Ca. 1 time og 40 min. – inkl. 20 minutters pause.

Billetter

Få billetter er fortsat i salg på www.billetlugen.dk. // Der kan købes billetter i døren fra kl. 15.

Adam Fischer, Dirigent

Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er uddannet på konservatoriet i Budapest med videre studier i Wien. Han er en efterspurgt dirigent inden for såvel opera- som koncertrepertoirer og har samarbejdet med en lang række førende internationale koncert- og operahuse – herunder Wiener Staatsoper, La Scala, Metropolitan, Wiener Philharmonikerne og London Philharmonic.

Trio VitruviPR foto
Trio Vitruvi
I 1998 tiltrådte han som chefdirigent for DR UnderholdningsOrkesteret, og i dag hvor orkestrets virkelighed er fundamentalt forandret, er han fortsat en krumtap og stærk initiativtager i orkestrets arbejde og koncertvirksomhed. Fra 2015/2016 er han desuden udnævnt til chefdirigent for Düsseldorfer Symfonikerne.

Trio Vitruvi, Alexander McKenzie, klaver, Niklas Walentin, violin og Jacob la Cour, cello

Dommerne ved P2s Kammermusikkonkurrence 2014 karakteriserede Trio Vitruvi som et helt ekstravagant ensemble. Trio Vitruvi vandt da også konkurrencen – både juryens 1. pris og Publikumsprisen. Kort herefter konkurrerede trioen sig til 1. prisen i 15th Jurmala International Music Competition. Klavertrioen har spillet sammen siden sommeren 2013.

Nytårskoncert med The Bootleg Beatles

Danmarks Underholdningsorkester har gennem mere end 75 år opnået status som landets mest folkekære orkester. Trods usikkerhed om orkestrets fremtid har Danmarks Underholdningsorkester prioriteret at komme rundt i hele landet i perioden 20-24. januar 2016 med de populære koncerter med The Bootleg Beatles – hvor den rytmiske musik møder den store volumen fra et professionelt kammerorkester. Nytårskoncerterne afvikles uanset orkestrets fremtid.