DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER PÅ FINANSLOVEN 2017-20


20. november 2016

Det er med uendelig taknemmelighed at vi kan bringe nyheden om, at Underholdningsorkestret har fået en særbevilling på finansloven 2017-20. Bevillingen lyder på 1,5 mio. kr. hvert år i 4 år.

Mette Bugge Madsen, formand for orkestret udtaler: “Selvfølgelig kan vi ikke drive et orkester for 1,5 mio. kroner årligt, men det betyder, at vi nu kan få råd til den minimale administration, der er nødvendig for, at vi kan udvikle den populære del af orkestrets virke, som vi kun i meget begrænset omfang har haft midler til at dyrke de seneste to år – koncerterne med populære rock- og jazzorkestre.” Mette Bugge uddyber: “Vi har altid været klar over, at en del af vores succes i samarbejdet med Adam Fischer om Beethoven og Mozart hænger sammen med, at vi også spiller populærmusik. Vi har fået rock’n’roll i kroppen, som også får den klassiske musik til at ringe. Det er det, som har gjort Danmarks Underholdningsorkester anderledes end alle andre orkestre. Og det er derfor, det er vigtigt, at vi stadig er her”.

Bestyrelsen for orkestret vil nu, inden for det nye økonomiske grundlag, arbejde videre på at skitsere den bedst mulige organisationsstruktur, der kan sikre at orkestret udvikles i den ønskede retning.

Læs artikel fra Berlingske.dk her