70 børn og unge spiller Mozart med Danmarks Underholdningsorkester


30. oktober 2015

Mere end 70 elever på Københavns Musikskole spiller i november musik af Mozart sammen med internationalt anerkendte Mozart-musikere. Danmarks Underholdningsorkester har nemlig i tæt samarbejde med musikskolens ledelse og undervisere udviklet et workshopforløb, hvor elever helt ned til 9 år spiller sammen med professionelle musikere. (Pressemeddelelse, fredag d. 30. okt. ´15.) 

Når Københavns Musikskole lørdag den 31. oktober danner ramme om den første workshop, er det ikke kun børnene, der er forventningsfulde. Workshopforløbet, der inkluderer elever på mange niveauer, er Danmarks Underholdningsorkesters første samarbejde med en musikskole, og der er store ambitioner om at udvikle samarbejde mellem de professionelle musikere og musikskoler rundt omkring i landet.

Et pilotprojekt med Københavns Musikskole

Direktør for Danmarks Underholdningsorkester, Stine Nissen, udtaler: ”Det handler ikke om “bare” at formidle den klassiske musik for børn. Musikere fra Danmarks Underholdningsorkester vil sammen med børnene dykke ned i musikken, arbejde med den og kaste sig ud i alle de vilde historier om barnegeniet Mozart. Den umiddelbare glæde og vitalitet skal kanaliseres ud i musikken sammen med børnene.  Vi glæder os meget over samarbejdet med Københavns Musikskole og dirigent Frans Rasmussen. Sammen har vi skabt et sjovt forløb af meget høj kunstnerisk kvalitet, og vi håber, at vi i fremtiden kan få lejlighed til at udvikle det både sammen med Københavns Musikskole og med musikskoler rundt omkring i landet.”

Workshopforløbet er støttet af Københavns Kommune, og det er hensigten at fortsætte samarbejdet på baggrund af evalueringer af det første forløb.

Slip legen løs med Mozart

Det er ikke tilfældigt, at børnene skal arbejde med Mozart. Musikken er legende og let at gå til, og Danmarks Underholdningsorkester er internationalt anerkendte for deres fortolkninger af netop Mozart. Dirigenten Frans Rasmussen er vært og fortæller på workshoppen – og er kendt fra tv-programmer som ”Stemmer i Voldsmose” og ”Maestro”. Han vil både invitere eleverne ind i Mozarts legende musikalske univers, ligesom han vil dykke ned i alle røverhistorierne om det uregerlige barnegeni, der i en alder af ni år komponerede sin først symfoni og spillede klaver, imens han stod på hovedet. Det er legen, det umiddelbare og vitaliteten, der står i centrum. Måske ender det med, at eleverne spiller Mozart, mens de står på hovedet?

Frans Rasmussen er dirigent, kapelmester og musikformidler af Guds nåde. Han er vært og dirigent, når børnene kaster sig ind i Mozarts musikalske univers. PR
Frans Rasmussen er dirigent, kapelmester og musikformidler af Guds nåde. Han er vært og dirigent, når børnene kaster sig ind i Mozarts musikalske univers.

YDERLIGERE INFORMATION

Kommunikationsansvarlig, Søren Filskov Jakobsen. Tlf. 6141 4620.

 

FAKTA TIL BAGGRUND

Datoer

31. okt. – 1. nov. kl. 10 til 15.30
21. nov. – 22. nov. kl. 10 til 15.30.

(Hver weekend afsluttes med en koncert for familie og venner med musikskolens elever og musikerne fra Danmarks Underholdningsorkester. Koncerten finder sted søndag kl. 15.)

Eleverne

Der deltager ca. 70 elever fordelt over to weekender. Eleverne er mellem 12 og 18 år gamle.

Hvorfor Mozart og børn?

Mozart var et musikalsk vidunderbarn. Da han var 3 år blev han sat bag ved cembaloet og i en alder af kun 14 år skrev han sin første opera. I barndomsårene komponerede Mozart en række værker, der er elsket for deres legende univers, og som samtidig rummer kimen til den vitalitet, der kom til at præge Mozarts kompositioner i voksenalderen. Mozart er i dag den oplagte vej ind i den klassiske musik, for det barn, der bedst kender den rytmiske musik.

Danmarks Underholdningsorkester og Mozart

Danmarks Underholdningsorkester har gennem 17 år samarbejdet med chefdirigent Adam Fischer og dette intensive samarbejde har resulteret i en helt særlig tilgang til bl.a. Mozart. Den ultimative anerkendelse opnåede Adam Fischer og orkestret, da de i december 2014 modtog en af de absolut mest prestigefulde priser i det internationale musikliv: ICMA- prisen for årets bedste klassiske antologi for deres indspilninger af Mozarts symfonier. Det var første gang, et dansk orkester modtog denne internationale hæder.

Om Frans Rasmussen

Frans Rasmussen er dirigent, kapelmester og musikformidler af Guds nåde. Han gjorde den klassiske musik til populær tv-underholdning i blandt andet i programmet “Maestro” på DR1 og gennem de populære DR1-programmer “Stemmer fra opgangen”, “Stemmer fra Vollsmose” og “Stemmer fra Urbanplanen.”  Frans har en omfattende dirigentkarriere både her til lands og internationalt.